Foto – Shutterstock

Bumbieru pīrāgs ar pistācijām 0

Sastāvdaļas
2 kg gatavu bumbieru
3/4 l ūdens
4 ēdamkarotes citronu sulas
250 g mīksta sviesta
200 g cukura
Šķipsniņa sāls
4 olas
Aptuveni 1/8 l piena
300 g kviešu miltu
3 tējkarotes cepamā pulvera
3 tējkarotes kakao pulvera
200 g maltu lazdu riekstu
200 g aprikožu želejas
1 ēdamkarote aprikožu degvīna
2 ēdamkarotes sakapātu pistācijas riekstu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Bumbierus nomizo un sagriež 1 cm biezās šķēlītēs. Ūdeni sajauc ar citrona sulu un pārlej bumbieriem. Sviestu ar cukuru, sāli, olām, pienu, miltiem, cepamo pulveri, kakao un riekstiem puto, līdz veidojas krēmveida masa.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 oC temperatūrai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepešpannu izziež ar sviestu, liek uz tās mīklu un izlīdzina.

Sagrieztos bumbierus kārto uz tīra dvieļa un ļauj nedaudz apžūt, pēc tam kārto uz mīklas.

Pīrāgu cep cepeškrāsns vidusdaļā 45 minūtes.

Aprikožu želeju izberž caur sietu, sajauc ar aprikožu degvīnu un uzkarsē. Pārgriež pīrāgu un pārkaisa ar pistācijām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.