Bumbieru pīrāgs ar pistācijām 0
Sastāvdaļas
2 kg gatavu bumbieru
3/4 l ūdens
4 ēdamkarotes citronu sulas
250 g mīksta sviesta
200 g cukura
Šķipsniņa sāls
4 olas
Aptuveni 1/8 l piena
300 g kviešu miltu
3 tējkarotes cepamā pulvera
3 tējkarotes kakao pulvera
200 g maltu lazdu riekstu
200 g aprikožu želejas
1 ēdamkarote aprikožu degvīna
2 ēdamkarotes sakapātu pistācijas riekstu
Pagatavošana.
Bumbierus nomizo un sagriež 1 cm biezās šķēlītēs. Ūdeni sajauc ar citrona sulu un pārlej bumbieriem. Sviestu ar cukuru, sāli, olām, pienu, miltiem, cepamo pulveri, kakao un riekstiem puto, līdz veidojas krēmveida masa.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 oC temperatūrai.
Cepešpannu izziež ar sviestu, liek uz tās mīklu un izlīdzina.
Sagrieztos bumbierus kārto uz tīra dvieļa un ļauj nedaudz apžūt, pēc tam kārto uz mīklas.
Pīrāgu cep cepeškrāsns vidusdaļā 45 minūtes.
Aprikožu želeju izberž caur sietu, sajauc ar aprikožu degvīnu un uzkarsē. Pārgriež pīrāgu un pārkaisa ar pistācijām.