Bumbieru maizītes 0
Recepti piedāvā tautā pazīstamās dziedošās dvīnes jeb dueta “Dvīnes” dalībnieces Katrīne un Ana Drozdovičas.
Sastāvdaļas
2 – 3 bumbieri (atkarībā no lieluma)
Itāļu baltmaize
Sviests
Citrons (pusīte)
Cukurs (4 – 5 tējk.)
Sāls
Kanēlis
Filadelfijas siers
Pagatavošana.
* Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
*Bumbierus sagriež plānās šķēlītēs. Lielā pannā izkausē 100 g sviesta, pievieno sagrieztus bumbierus, sautē uz merenas uguns. Pēc 5 – 7 sautēšanas minūtēm klāt piespiež citrona sulu. Kad bumbieri kļūst mīkstāki, pievieno 4 – 5 karotes cukura, kanēli un sāli pēc garšas. Sautē un maisa, līdz bumbieri ir pavisam caurspīdīgi un mīksti un šķidrums ir biezs.
* Tikmēr sagiež baltmaizi, uzsmērē sviestu, liek cepeškrāsnī uz 18 – 20 min (pēc pirmajām 10 min apgriež uz otru pusi).
* Izņem maizīties, uzsmērē Filadelfijas sieru un bumbieru maisījumu.