Bumbieru ievārījums ar ingveru 3
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 1 kg bumbieru
• 1 kg cukura
• 50 g ingvera saknes
• 2 lieli citroni
• Ēdamkarote sviesta
Pagatavošana.
Bumbierus nomazgā, izņem serdi, sagriež gabaliņos (ja nav bieza miza, to var atstāt). Ievārījumam jāizvēlas bumbieri, kuriem blīvs mīkstums un nav graudainuma. Apber ar cukuru un noliek uz nakti atsuloties.
Otrā rītā ingvera sakni nomazgā, nomizo un sagriež kubiciņos. Pannā izkausē sviestu un apcep ingvera gabaliņus. Ja ingvers negaršo, šo soli var izlaist.
No citroniem izspiež sulu. Katlā liek sagrieztos bumbierus, pārlej citronu sulu, pieliek cukuru un vāra, līdz bumbieri kļūst caurspīdīgi. Ievārījumu karstu pilda tīrās burkās un aizvāko.
Ingvers labi harmonizē ar bumbiera saldi sulīgo garšu, turklāt dod patīkamu niansi. Ja gribas skābenāku garšu, var pievienot sauju sarkano jāņogu vai brūkleņu, tad būs arī krāsas akcents.