Bumbieris garšvielās ar ceptu topinambūru un melnsaknes biezeni 0
Bumbieris garšvielās ar ceptu topinambūru un melnsaknes biezeni
• Bumbieri
4 nomizotus bumbierus marinē 20 minūtes marinādē, kas pagatavota no baltvīna, medus, kurkumas, zvaigžņu anīsa, krustnagliņām, kanēļa, smaržīgajiem pipariem, timuta pipariem, kardamona, kadiķiem (sastāvdaļu apjoms pēc garšas). Marinētos bumbierus apkaisa ar 10 g piparkūku garšvielu maisījuma (kanēlis, melnie un smaržīgie pipari, kardamons, koriandrs, krustnagliņas, ingvers, muskatrieksts, anīss) un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 – 20 min, līdz tie mīksti.
• Topinambūrs
500 g topinambūra bumbuļu liek uz cepampannas, pārlej ar augu eļļu, pievieno pēc garšas sāli un piparus, apklāj ar foliju un 4 stundas cep 180 °C temperatūrā, kamēr mīksti. Pārgriež bumbuļus uz pusēm un apcep uz pannas sviestā un garšvielās. Pievieno 200 g jūras jūras (koraļļu) zāli.
• Melnsaknes biezenis
500 g nomizotas melnsaknes vāra 500 ml pienā un 200 g sviestā uz lēnas uguns, līdz mīksta. Sablendē un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
• Kastaņu mērce
Cep kastaņus 200 °C temperatūrā 10 – 15 min, līdz tie sāk plīst. Sasmalcina blenderī kopā ar piparkūku garšvielu maisījumu pēc garšas un pievieno 300 g rūgušpiena, 100 g cukura, 100 ml baltvīna etiķa.