Bumbieri vīnā un šokolādē 0
Sastāvdaļas – 3 bumbieri (cik bumbieru, tik būs arī porciju), 500 g saldā sarkanvīna, 100 g cukura, šķipsna maltā kanēļa, 100 g ūdens, 4 krustnagliņas, 2 smaržīgie pipari, apelsīna miziņa, apelsīna sula.
Sastāvdaļas šokolādes glazūrai – 100 g melnās šokolādes, 50 g sviesta, 15 g konjaka.
Pagatavošana.
Bumbierus nomizo, kātiņu atstāj, apakšiņu nogriež tā, lai bumbieris varētu stāvēt.
Apelsīna mizu sarīvē uz smalkas rīves.
Katliņā ielej vīnu, ūdeni, pievieno cukuru, kanēli, krustnagliņas, apelsīna sulu un rīvētu miziņu.
Šo aromātisko sīrupu uzvāra, ieliek iekšā bumbierus, apsedz ar vāku un pusstundu vāra. Ik pa laikam bumbieri ir jāpagroza, lai tiem būtu vienāda krāsa, nevis vietām balti pleķi.
Bumbierus atdzesē tajā pašā vīna sīrupā. Aromātisko sīrupu var droši izdzert, jo pēc būtības tas ir bezalkoholiskais karstvīns, jo alkohols ir izgarojis.
Šokolādes glazūrai katliņā kausē šokolādi kopā ar sviestu un konjaku.
Bumbierus liek katru atsevišķā trauciņā, kurš tiks pasniegts uz galda. Katru bumbieri pārlej ar šokolādes glazūru tā, lai nosegti ir visi sāni.
Šokolādes bumbierus var rotāt ar piparmētru, apelsīna šķēlītēm, mandeļu skaidiņām – ko sirds vēlas.
Labu apetīti!