Bumbieri lāceņu vīnā ar kazas siera saldējumu 2
4 porcijas
PAGATAVOŠANA
Iebiezinātajam pienam pielej parasto pienu, olu dzeltenumus un maisot karsē ūdens peldē, līdz maisījums sabiezē – tā konsistence līdzinās skābam krējumam. Atdzesē. Saputo saldo krējumu. Visu uzmanīgi samaisa. Stundu patur saldējuma mašīnā. Ja tādas nav, ielej traukā un aptuveni uz trim stundām ievieto saldētavā. Ik pēc pusstundas masu rūpīgi apmaisa, kamēr sasalst. Bumbierus nomizo, sagriež uz pusēm, liek katliņā un uzlej lāceņu vīnu, lai augļi ir nosegti. Vāra kādu brīdi, kamēr mīksti, tomēr neļauj kļūt pārlieku mīkstiem – iekšpusē tiem jābūt kraukšķīgiem.
Vislabāk pasniegt karstu bumbieri ar aukstu saldējumu.
Pavāres piebilde
Ja nevēlas, lai deserts būtu tik sātīgs, saldējumu aizstāj ar sorbetu. Ļoti interesants un gards iznāk sorbets no avokado. Vajag četrus avokado, 4 laimu sulu un 200 g pūdercukura. Avokado nomizo, tā mīkstumu sablendē kopā ar sulu un pūdercukuru. Masu sasaldē.
36,6 konsultante AIGA ZVEJNIECE, Fabrikas restorāna šefpavāre