Bulciņsieriņi – prasa pacietību, bet iznākums ļoti garšīgs 1
Stipri skābu, bet vēl nesarūgušu vājpienu lēnām silda 27–35 oC temperatūrā tik ilgi, līdz piens savelkas. Tad nokāš ziedus, ieber sāli un pamatīgi izmīca. Ja masa ir par mīkstu, atspaida suliņas un ar rokām veido plakani cilindriskas 50 g smagas bulciņas.
Tās saliek uz dēļa un kaltē sausā telpā. Kad sieriņi izkaltuši, tos saliek kastēs, ienes pagrabā.
Sieriņus tur tik ilgi, līdz tie labi pārklājas ar pelējumu (4–6 nedēļas).
Tad tos izņem, apmazgā ar suliņām, alu vai vīnu un atkal liek kastēs. Šis darbs jāatkārto līdz sieriņu pilnīgai nogatavināšanai (3–4 mēnešus). Gatavi sieriņi ir ļoti garšīgi.