Foto – Anda Krauze

Bukstiņbiezputra ar bekona šķēlēm – enerģijas pietiks vismaz 4 stundām 0

Sastāvdaļas – 0,5 kg putraimu, 0,5 kg grūbu, 4–5 kartupeļi, 1 liels sīpols, 2 ķiploka daiviņas, buljons, dažādi dīgsti, bekona šķēles, pipari, sāls, sviests cepšanai.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Atsevišķos katlos vāra importētus jaunos kartupeļus ar visu mizu (ja izmanto vietējos, protams, jāmizo), iepriekš izmērcētas grūbas un putraimus. Abus graudu produktus vāra liellopa vai vistas buljonā, nevis ūdenī.

Uz pannas sviestā apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus, pievieno vārītus kartupeļus, piparus, sāli un mazliet apbrūnina. Tad uz pannas liek bekona šķēles, lai tās cepoties uzņemtu visus labumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katlā liek izvārītos putraimus, grūbas un ar sīpoliem un ķiplokiem saceptos kartupeļus, samaisa, mazliet pakarsē un servē uz šķīvja. Uzliek bekona šķēles, uzlej nedaudz pirmā spieduma olīveļļas, bagātina ar zirņu, lucernas, Ķīnas pupiņu, biešu un citiem dīgstiem pēc izvēles. Ja gribas piesiet dūšu, piedevām var izmantot marinētus sīpolus, marinētu vai skābētu gurķi.

! Bukstiņbiezputra ir ļoti sātīga. Apēdot to, spēka netrūks vismaz četras stundas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.