Foto – Anda Krauze

Bukstiņbiezputra ar bekona šķēlēm – enerģijas pietiks vismaz 4 stundām 0

Sastāvdaļas – 0,5 kg putraimu, 0,5 kg grūbu, 4–5 kartupeļi, 1 liels sīpols, 2 ķiploka daiviņas, buljons, dažādi dīgsti, bekona šķēles, pipari, sāls, sviests cepšanai.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Kanādā “uzsprādzis jauns vilnis” ar ideju, ka Kanādai jāiestājas Eiropas Savienībā 25
Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Lasīt citas ziņas

Atsevišķos katlos vāra importētus jaunos kartupeļus ar visu mizu (ja izmanto vietējos, protams, jāmizo), iepriekš izmērcētas grūbas un putraimus. Abus graudu produktus vāra liellopa vai vistas buljonā, nevis ūdenī.

Uz pannas sviestā apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus, pievieno vārītus kartupeļus, piparus, sāli un mazliet apbrūnina. Tad uz pannas liek bekona šķēles, lai tās cepoties uzņemtu visus labumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katlā liek izvārītos putraimus, grūbas un ar sīpoliem un ķiplokiem saceptos kartupeļus, samaisa, mazliet pakarsē un servē uz šķīvja. Uzliek bekona šķēles, uzlej nedaudz pirmā spieduma olīveļļas, bagātina ar zirņu, lucernas, Ķīnas pupiņu, biešu un citiem dīgstiem pēc izvēles. Ja gribas piesiet dūšu, piedevām var izmantot marinētus sīpolus, marinētu vai skābētu gurķi.

! Bukstiņbiezputra ir ļoti sātīga. Apēdot to, spēka netrūks vismaz četras stundas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.