Buka gaļas karbonāde kārtainajā mīklā jeb velingtons 0
Liellopa velingtons britu virtuvē gatavots gadsimtiem, taču savu popularitāti tas ieguva vien 20. gadsimtā. Franči šo ēdienu sauc par filet de boeuf en croûte jeb liellopa fileju mīklā. Dažās receptēs gaļa tiek ietīta arī plānajā pankūkā, lai mīklas kārtu pasargātu nov sēņu un gaļas mitruma. Tradicionāli velingtonam izmanto liellopa fileju, taču šefpavārs Jānis Zvirbulis to pagatavoja no Latgalē iegūta buka karbonādes.
500 g buka karbonādes ierīvē ar sāli un pipariem un patur 15 minūtes. Gaļu no visām pusēm apcep zemesriekstu eļļā uzkarsētā pannā uz straujas uguns, līdz kļūst zeltaini brūna.
Sīki sakapā 250 g baraviku, pievieno sāli, ķiploku, timiānu un cep uzkarsētā pannā.
Izveltnē 250 g kārtainās mīklas, un pārsmērē malas ar olas dzeltenumu. Mīklu pārklāj ar baraviku masu, tad – spinātiem, un ietin tajā ar sinepēm pārsmērētu buka karbonādi. Liek ledusskapī uz pusstundu.
Mīklas rulli pārsmērē ar olas dzeltenumu, iegriež, pārkaisa ar jūras sāli un cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes 220 °C temperatūrā. Kad izņem no krāsns, ļauj pastāvēt istabas temperatūrā apmēram piecas līdz septiņas minūtes, sagriež un pasniedz ar kartupeļu biezeni, kuru gatavo pēc savas garšas.