Klasisks saldais ēdiens – buberts 0
Kā gatavot?
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus puto ar cukuru un vanilīnu, līdz masa kļūst gaisīga. Saputo olu baltumus. Katliņā ielej 600 ml piena un karsē, atlikušajā pienā iemaisa izsijātus miltus. Kad piens sāk vārīties, lēnām lej miltu maisījumu, visu laiku maisot ar koka karoti, jo nedrīkst piedegt. Ļauj nedaudz sabiezēt. Samazina liesmu un piena maisījumā iecilā saputotos olu dzeltenumus. Apmaisa. Tad iecilā olu baltumus, bet nemaisa. Atdzesē. Pasniedz ar dzērveņu mērci, ko pagatavo: ogas uzvāra katliņā, izkāš caur sietiņu, pievieno cukuru un aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un maisot uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Gatavoja “Index Cafe” pavāre Astrīda Čeppe.