Foto – Shutterstock

Brūno cukuru pagatavo pats 0

Gan piparkūku mīklai, gan mīkstajiem Ziemassvētku cepumiem, braunijiem un citiem svētku našķiem receptē bieži vien norādīts brūnais cukurs. Ja tas veikalā nav nopērkams, var pagatavot pats.

Reklāma
Reklāma
Trampa optimismam nav pamata: izlūkdienesti atklāj Putina patieso plānu. Kādas nelietības iecerējis Krievijas diktators?
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
RAKSTA REDAKTORS
Kā krāpnieki zina, kur meklēt cilvēkus ar vairākiem tūkstošiem kontā – vai banku dati kaut kur noplūst? Atbild eksperti
Lasīt citas ziņas

Tas ir pat lētāk, turklāt neprasa daudz darba. Ņem balto cukuru un pievieno tam tumšo melases sīrupu. Ja nepieciešams parastais brūnais cukurs, 200 g saldās kristāliskās vielas vajag tējkaroti melases, bet tumšajam brūnajam cukuram – divas tējkarotes. Cukuru ieber bļodā, pievieno melasi un ar pirkstu galiem ieberž cukurā. Baltais cukurs pārvēršas par mīkstu, aromātisku saldumu ar izteiktu karameļu garšu un smaržu. Lai cukurs nesaliptu vienā gabalā, kas pēc tam jāskalda kā ar cirvi, tas jāglabā hermētiskā traukā.

Melasi var nopirkt lielveikalos, tā atrodama speciālās pārtikas plauktā, kur ir produkti bez glutēna, no sojas, bez cukura. Kilograms pašu gatavota brūnā cukura izmaksā vien 25 centus vairāk nekā baltais, savukārt rūpnīcā ražotais – vismaz divreiz dārgāk.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.