Foto – Shutterstock

Brūno cukuru pagatavo pats 0

Gan piparkūku mīklai, gan mīkstajiem Ziemassvētku cepumiem, braunijiem un citiem svētku našķiem receptē bieži vien norādīts brūnais cukurs. Ja tas veikalā nav nopērkams, var pagatavot pats.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Rietumu civilizācija atrodas uz sabrukuma robežas: eksperts brīdina par gaidāmo krīzi
Lasīt citas ziņas

Tas ir pat lētāk, turklāt neprasa daudz darba. Ņem balto cukuru un pievieno tam tumšo melases sīrupu. Ja nepieciešams parastais brūnais cukurs, 200 g saldās kristāliskās vielas vajag tējkaroti melases, bet tumšajam brūnajam cukuram – divas tējkarotes. Cukuru ieber bļodā, pievieno melasi un ar pirkstu galiem ieberž cukurā. Baltais cukurs pārvēršas par mīkstu, aromātisku saldumu ar izteiktu karameļu garšu un smaržu. Lai cukurs nesaliptu vienā gabalā, kas pēc tam jāskalda kā ar cirvi, tas jāglabā hermētiskā traukā.

Melasi var nopirkt lielveikalos, tā atrodama speciālās pārtikas plauktā, kur ir produkti bez glutēna, no sojas, bez cukura. Kilograms pašu gatavota brūnā cukura izmaksā vien 25 centus vairāk nekā baltais, savukārt rūpnīcā ražotais – vismaz divreiz dārgāk.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.