Brūnie zirņi indiešu gaumē 0

(4 porcijām)

Glāze sausu brūno turku zirņu

100 g svaiga ķirbja

Liels burkāns

Liels sīpols

150 g svaiga kāposta

Tomāts

150 g kokosa skaidiņu

2–3 ēdamkarotes olīveļļas

Tējkarote kumīna

Lauru lapa

½ tējkarotes maltu melno piparu

Ēdamkarote malta ingvera

Svaiga ingvera sakne

¼ tējkarotes kurkumas

Tējkarote sāls

Brūnos turku zirņus pa nakti izmērcē, no rīta nokāš, uzlej trīsreiz lielāku ūdens daudzumu un vāra pusotru stundu, kamēr zirņi mīksti.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Ķirbi un burkānu sarīvē skaidiņās. Sīpolu sagriež strēmelītēs, kāpostu – mazos gabaliņos. Nomizo un sarīvē svaigu ingvera sakni. Tomātu sagriež kubiciņos. Pannā uzkarsē olīveļļu, 30 sekunžu laikā apcep kumīnu, melnos piparus, maltu ingveru un lauru lapu, pievieno dārzeņus un visu cep 7–10 minūtes. Uzlej 750 ml vāroša ūdens, pieliek kokosa skaidiņas, zirņus, sāli un pasutina 10 minūtes. Pāris minūšu pirms gatavošanas beigām pievieno tomātu. Kokosa skaidiņas piešķir patīkamu riekstu garšu, un šādi pagatavotie brūnie turku zirņi ir ļoti aromātiski un gardi. Var pievienot kūpinātu gaļas šķēli, bet itin labi garšo arī tāpat kopā ar salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.