Avenes ar rūgto šokolādi. Izsmalcināts deserts 1
6 porcijām
175 g rūgtās šokolādes
100 g svaigu vai saldētu aveņu
450 g grieķu jogurta (jogurta bez piedevām)
3 ēdamkarotes medus
šokolādes skaidiņas
Pagatavošana
Sadrupina šokolādi un liek karstumizturīgā traukā.
Katlā uzvāra ūdeni, un tajā liek trauku ar šokolādes gabaliņiem. Lēni izkausē šokolādi uz lēnas uguns.
Tad šokolādi 10 minūtes atdzesē. Pa to laiku 6 deserta trauciņos izliek avenes.
Kad šokolāde nedaudz atdzisusi, to ātri samaisa ar jogurtu un medu. Pārlej avenes.
Liek ledusskapī, pēc tam rotā ar šokolādes pārsliņām.
Recepte no lariall.ru