Brūkleņu marmelāde 0

Sastāvdaļas: 50 ml brūkleņu sulas, 200 g saldētu brūkleņu (var izmantot arī uz ziemu ūdenī saliktās ogas), 200 g cukura, 100 ml ūdens, 2,5 ēdamkarotes agara pulvera, 40 g cukura apviļāšanai.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Vispirms brūklenes uz lēnas uguns vāra sulā, līdz ogas ir mīkstas, tas prasa aptuveni 5 minūtes. Tad ogas sablendē un caurdurī izkāš, lai iegūtu viendabīgu masu bez miziņām. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un vāra, kamēr tas izkusis. Pēc tam pievieno agara pulveri un, nepārtraukti maisot, vāra vēl aptuveni 3 – 4 minūtes. Nogriež uguni un masu nedaudz atdzesē. Tad brūkleņu masai pievieno agara masu un labi izmaisa. Ielej ar cepamo papīru izklātā lēzenā traukā, lai masa ir aptuveni 2 – 3 cm biezumā, un noliek atdzesēties. Kad masa atdzisusi, to uz 15 – 20 minūtēm ieliek ledusskapī, lai sastingst.

Uz trauka, kur atrodas sastingusī marmelāde, uzliek dēlīti, kas pārklāts ar cepamo papīru, un apgriež trauku otrādi. Marmelādi sagriež ar asu nazi (tad tai ir skaistas maliņas), katru gabaliņu atdala vienu no otra un noliek žāvēties uz 2 – 3 dienām. Vairākkārt apgroza, tad tie vienmērīgāk apžūst no visām pusēm. Marmelāde ir pietiekami nožuvusi, kad, paņemot pirkstos, tie paliek lipīgi, nevis mitri. Tad gabaliņus apviļā cukurā un atstāj vēl uz pāris dienām kalst – tā ir drošāk, ka našķi nesalips un iznāks patiešām labi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Brūklenes ir ideālas ogas marmelādei, pat labākas par dzērvenēm, kuras arī, protams, var izmantot. Lieliska garšas buķete – mazliet skābumiņa, mazliet rūgtumiņa, ļoti aromātiska marmelāde!

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.