Foto – Shutterstock

Brokoļu un siera zupa maizes bļodiņā 0

Sastāvdaļas
• 100 g brokoļu
• 250 ml saldā krējuma
• 400 ml buljona
• 200 g Čedaras vai līdzīga siera
• 2–3 ēdamkarotes kviešu miltu
• 50 g sviesta
• Sīpols
• Burkāns
• 4 apaļas karašiņas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• Tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Karašiņām nogriež augšpusi, izņem mīkstumu, ieliek cepeškrāsnī, lai maizes garoza kļūst kraukšķīga un stingra, jo tās būs zupas bļodiņas. Mīkstumu sagriež mazos kubiciņos un apbrūnina uz pannas bez taukvielām.

Čedaras sieru sarīvē, burkānu sagriež mazos gabaliņos, sīpolu sakapā. Brokoļus sadala mazos gabaliņos, novāra mīkstus sālsūdenī un nokāš. Uz pannas izkausē pusi sviesta un apcep burkānus un sīpolus. Citā pannā izkausē sviestu un apbrūnina kviešu miltus. Miltiem pielej buljonu, saldo krējumu un maisot karsē, līdz masa sabiezē. Pieber brokoļus, sīpolus un burkānus. Zupā iemaisa Čedaras sieru un virumu ielej karašiņās. Pasniedz ar maizes grauzdiņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.