Brokoļu biezzupa ar garnelēm 0

Garnelēs ir daudz olbaltumvielu, jūras produktiem raksturīgie vitamīni, minerālvielas un taukskābes, kā arī ļoti maz tauku un kaloriju. Tāpēc tās ir viegls, diētisks un veselīgs produkts.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Par to, ka mazie jūras vēzīši ir vārīti uzreiz pēc nozvejošanas, liecina saliektā forma. Jo mazāk saliekta, jo ilgāk gaidīta apstrāde. Ja pērk garneles čaulā, jāpievērš uzmanība krāsai – jo tumšāka galvas daļa, jo zemāka kvalitāte. Dzeltenīgi plankumi nozīmē, ka tumšā krāsa ir balināta ar ķīmiskiem šķīdumiem, bet balti plankumi liecina, ka prece ir pārsaldēta.

Ja garneles izmanto siltajiem ēdieniem, tās jāpievieno gatavošanas beigās, jo pārceptas vai pārvārītas kļūst sīkstas. Labi garšo salātos un uzkodās kopā ar avokado, tomātiem, gurķiem, zaļumiem, sēnēm. Mērcei izmanto majonēzi vai olīveļļu. Nav ieteicamas asas mērces, jo tās nomāc garneļu maigo garšu.

Brokoļu biezzupa ar garnelēm

CITI ŠOBRĪD LASA

750 g brokoļu,
1 liels sīpols,
1 ķiploka daiviņa,
1 l dārzeņu vai vistas buljona,
1 glāze saldā krējuma,
18 lielās garneles,
1 ēdamkarote olīveļļas,

pēc vajadzības: rīvēts muskatrieksts, sāls, pipari.

Brokoļus noskalo un sadala pa rozetēm, kātiņus – nelielos gabaliņos un apmēram 4 minūtes vāra viegli sāļā ūdenī. Nokāš. Katliņā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku. Ielej pusi buljona, pievieno brokoļus un uz mērenas uguns sautē 10 minūtes. Ļauj nedaudz atdzist, tad sablendē viendabīgā masā. Ielej atlikušo buljonu un uzvāra. Iekaisa muskatriekstu, sāli un piparus, ielej saldo krējumu un noņem no uguns, pirms uzvārās.

Garneles blanšē verdošā ūdenī. Kad zupa salieta šķīvjos, katrā liek pa vairākām garnelēm. Var pievienot maizes grauzdiņus vai sausmaizītes gabaliņus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.