Foto – Shutterstock

Brokastu omlete ar garnelēm un dārzeņiem 0

Sastāvdaļas

2 sīpoli
1 paprika
2 tomāti
200 g vārītu un saldētu garneļu
Dilles
Augu eļļa vai olīveļļa cepšanai
Sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Omletes masai: 4-6 olas (jo vairāk olu, jo “pufīgāka” izdosies omlete)
4-6 ēdamkarotes piena
Sāls

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
FOTO. Pabradē sācies ceturtais operācijas posms; pirmo reizi publiski parāda izcelto ASV karavīru M88 tanku
Kāpēc amerikāņu karavīri brauca tur, kur nedrīkstēja? Izskan aizdomīga versija
Lasīt citas ziņas

1. Sīpolus notīra, sagriez gredzenos, pēc tam četrās daļās.
2. Papriku notīra, izņem sēklotni, sagriež salmiņos.
3. Tomātus nomazgā, izdara krustveida iegriezumus, uz 1 minūti liek verdošā ūdenī, lai vieglāk noņemt miziņu. Sagriež vidēja izmēra kubiņos.
4. Garneles atkausē un nolej šķidrumu.
5. Zaļumus noskalo, nosusina un sasmalcina.
6. Pannā ar sakarsētu augu eļļu 3 minūtes apcep sīpolus.
7. Pieliek papriku un maisot cep vēl 4 minūtes.
8. Pieliek tomātus un cep vēl 3 minūtes. Pieliek sāli un piparus pēc garšas.
9. Pārkaisa ar kapātajiem zaļumiem un virsū liek garneles.
10. Garneles un dārzeņus pārlej ar omletes masu.
11. Uzliek vāku, samazina uguni līdz mazai un gatavo 15-20 minūtes.
12. Pasniedz pārkaisītu ar kapātiem zaļumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.