Brokastu burgers ar olu 0
Mūsdienās burgeri nenoliedzami kļuvuši par vienu no populārākajiem ātri pagatavojamajiem ēdieniem un labi noder gan kā sātīga uzkoda, gan cienasts ballītē. Sulīga gaļa, mīksta, mutē kūstoša maize – pareizi pagatavots, burgers kļūs par īstu baudījumu garšas kārpiņām! “Rakveres” gaļas meistari aicina arī tevi ļauties burgeru valdzinājumam un izmēģināt sātīgu burgeri, ar ko mieloties šajā rudenī.
Sastāvdaļas – 4 burgeru maizītes (vēlams, rudzu); 8 ēd.k. asā kečupa; 4 liellopa gaļas kotletes (piemēram, “Rakveres” liellopa burgerkotletes amerikāņu gaumē); 4 olas; 8 šķēlītes bekona (piemēram, “Rakveres” auksti kūpināts bekons amerikāņu gaumē); 8 šķēlītes siera; 4 saujas rukolas; tomātu un gurķu šķēlītes.
Pagatavošana.
Uzliek bekonu un liellopu gaļas kotletes uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, un liek cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz bekons ir kļuvis patīkami kraukšķīgs un kotletes čurkst. Pēc tam apgriež tos otrādi un uzliek uz kotletēm siera šķēles. Atstāj cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm. Tajā pašā laikā uz pannas izcep olas un nedaudz sasilda maizes pusītes. Uz katras maizes apakšējās pusītes uzsmērē 1 ēdamkaroti kečupa, uzliek virsū rukolu, kotleti, gurķa, tomāta un bekona šķēlītes, kā arī olu. Apziež ar ēdamkaroti kečupa arī augšējo maizītes pusīti un uzliek uz olas.
Burgers gatavs!