Brokastu burgers ar olu 0

Mūsdienās burgeri nenoliedzami kļuvuši par vienu no populārākajiem ātri pagatavojamajiem ēdieniem un labi noder gan kā sātīga uzkoda, gan cienasts ballītē. Sulīga gaļa, mīksta, mutē kūstoša maize – pareizi pagatavots, burgers kļūs par īstu baudījumu garšas kārpiņām! “Rakveres” gaļas meistari aicina arī tevi ļauties burgeru valdzinājumam un izmēģināt sātīgu burgeri, ar ko mieloties šajā rudenī.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 4 burgeru maizītes (vēlams, rudzu); 8 ēd.k. asā kečupa; 4 liellopa gaļas kotletes (piemēram, “Rakveres” liellopa burgerkotletes amerikāņu gaumē); 4 olas; 8 šķēlītes bekona (piemēram, “Rakveres” auksti kūpināts bekons amerikāņu gaumē); 8 šķēlītes siera; 4 saujas rukolas; tomātu un gurķu šķēlītes.

Pagatavošana.

Uzliek bekonu un liellopu gaļas kotletes uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, un liek cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz bekons ir kļuvis patīkami kraukšķīgs un kotletes čurkst. Pēc tam apgriež tos otrādi un uzliek uz kotletēm siera šķēles. Atstāj cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm. Tajā pašā laikā uz pannas izcep olas un nedaudz sasilda maizes pusītes. Uz katras maizes apakšējās pusītes uzsmērē 1 ēdamkaroti kečupa, uzliek virsū rukolu, kotleti, gurķa, tomāta un bekona šķēlītes, kā arī olu. Apziež ar ēdamkaroti kečupa arī augšējo maizītes pusīti un uzliek uz olas.

Burgers gatavs!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.