Recepte  0

Gaileņu un dzelteno tomātu zupa ar kraukšķīgu baraviku cepurīti 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Gailenes, baravikas, dzeltenie tomāti, baltvīns, sojas mērce, saldais krējums, sviests, Šalotes sīpoli, ķiploki, svaigs timiāns un mazlapu baziliks, melnie un saldie pipari, koriandra sēklas, muskatrieksts, kadiķogas, sāls.

Gatavošana

Notīra sēnes. Uz ļoti karstas pannas apcep, lai iztvaiko mitrums. Pievieno sviestu, smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus un apcep. Liek klāt palielos gabalos sagrieztus tomātus, melnos un saldos piparus, koriandra sēklas, nedaudz muskatriekstu, kadiķogas. Pēc brīža pievieno timiānu un baziliku. Pasautē un pielej baltvīnu, nedaudz – soju. Pielej saldo krējumu. Sautējumu sablenderē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gaļas un zivju cienītāji zupai var pievienot apceptas asinsdesas ripiņas vai kūpināta laša gabaliņus.

Uz sausas, karstas pannas apcep gabaliņos sagrieztas baravikas ar plāniem sīpolu gredzentiņiem, pieliek piciņu sviesta un turpina cept, lai karamelizējas.

Gaileņu zupu rotā ar apceptajām baravikām, kadiķogām un brūklenēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.