Šefa padomi 0
Gailenes ir maigas sēnes, ilga cepšana tām nav nepieciešama. Uz pannas lieciet vienā kārtā skraji, nevis ar kaudzi, citādi sanāks tās sutināt. Labāk sēnes ātri apcept uz lielas uguns. Pirms cepšanas tās jānotīra – ideāli, ja to darītu ar otiņu, nevis mazgātu ūdenī. Ar otu patērēsit vairāk laika, taču kas par garšu!
Ziemai gailenes var saldēt, taču tās iegūst rūgtu garšu. Pamēģiniet pirms saldēšanas tās strauji iegremdēt verdošā ūdenī, t.i., noplaucēt. Sēne nedaudz zaudēs no skata, taču garšos labi.
Sēņu laikā lieliski garšos svaigu baraviku maizītes. Baravikas sagriež plānās šķēlītēs. Apgrauzdē baltmaizi un apsmērē ar sviestu. Uz maizes rikas kārto baraviku šķēlītes, apkaisa ar pipariem, sāli un rotā ar ķiploku ziediem.