Dikļu pilspavārs JĀNIS SILIŅŠ palepojas, ka pils restorāns vasarās varot iztikt tikai ar vietējo dārzu un meža veltēm – te ir labi, mums ir viss. Iespējams, ka tieši pašmāju labumi kopā ar Jāņa garšu sajūtu Dikļiem ļāva ierindoties starp 30 Latvijas labākajiem restorāniem. Kā noprotat, šefs mūs cienās ar sēnēm. Foto – Ilze Pētersone

Šefa padomi  0

Gailenes ir maigas sēnes, ilga cepšana tām nav nepieciešama. Uz pannas lieciet vienā kārtā skraji, nevis ar kaudzi, citādi sanāks tās sutināt. Labāk sēnes ātri apcept uz lielas uguns. Pirms cepšanas tās jānotīra – ideāli, ja to darītu ar otiņu, nevis mazgātu ūdenī. Ar otu patērēsit vairāk laika, taču kas par garšu!

Ziemai gailenes var saldēt, taču tās iegūst rūgtu garšu. Pamēģiniet pirms saldēšanas tās strauji iegremdēt verdošā ūdenī, t.i., noplaucēt. Sēne nedaudz zaudēs no skata, taču garšos labi.

Sēņu laikā lieliski garšos svaigu baraviku maizītes. Baravikas sagriež plānās šķēlītēs. Apgrauzdē baltmaizi un apsmērē ar sviestu. Uz maizes rikas kārto baraviku šķēlītes, apkaisa ar pipariem, sāli un rotā ar ķiploku ziediem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.