Dikļu pilspavārs JĀNIS SILIŅŠ palepojas, ka pils restorāns vasarās varot iztikt tikai ar vietējo dārzu un meža veltēm – te ir labi, mums ir viss. Iespējams, ka tieši pašmāju labumi kopā ar Jāņa garšu sajūtu Dikļiem ļāva ierindoties starp 30 Latvijas labākajiem restorāniem. Kā noprotat, šefs mūs cienās ar sēnēm. Foto – Ilze Pētersone

Kas par zupām!  0

Ātri un garšīgi sēņu zupu var pagatavot, izmantojot kausēto sieru, gaļas buljonu un dārzeņus. Sacep sēnes, ķiplokus, sīpolus, timiānu, pieliek piparus un sāli, arī soju, kas virumam piedod interesantāku garšu. Klāt vēl burkāni un kartupeļi, sieru izkausē pašās beigās. Pusstundā zupa gatava.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Gardu recepti Jānis saņēmis mantojumā no sava priekšgājēja, pavāra Valtera Zirdziņa, taču šodien liks galdā paša radīto. Gailenes un baravikas, arī apšu kundziņi vēl šorīt no meža kā nākuši, dzeltenie tomāti – Jāņa ieienītākie –, garšaugi – viss no mammas dārza, kadiķogas Jānis pa ceļam tuvējā mežiņā noplūcis. Un smukumam visu bagātību ar košiem pīlādžu zariem izrotājis. No garšaugiem sēnēm piestāv timiāns, arī baziliks. Šefs nonācis pie atziņas, ka viskuplāko garšu dod mazlapu baziliks, protams, mammas dārzā audzētais. Un no sīpoliem labāk izvēlēties Šalotes, jo garšā maigāki. Jānis vispār nav pārlieku asu garšu cienītājs. Čili noteikti nav viņa favorīts, jo tā asums nomāc visas pārējās garšas. Dodot priekšroku ēdieniem ar saldi skābenu un līdzsvarotu noti. – Esmu nostabilizējies, un man ir savs stils, pie kura cilvēki ir pieraduši. Pēc kāda laika kaut ko pamainīšu, taču bez lieliem pārsteigumiem, – savu pavārmākslas stratēģiju raksturo šefs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.