Brokastīs – svaigu baraviku maizītes. Dikļu pils restorāna virtuvē sēnes nonāk tieši no meža 0
Sēņu laika delikatese
Dikļu pilspavārs JĀNIS SILIŅŠ sagaida ar sēņu laika delikatesi – uz viegli apgrauzdētas baltmaizes šķēlītēs sagrieztas baravikas. Pa virsu – melnie pipari, nedaudz sāls, smukumam – ķiploku ziedi. Karaliska uzkoda. Vienkāršo recepti viņš ierādījis kolēģiem, nedaudz uzpucēta, ar nosaukumu “Baraviku karpačo” tā ceļo arī uz apmeklētāju galdiņiem. Spēj tik gatavot.
“Mājas Viesa” augusta šefs palepojas, ka pils restorāns vasarās varot iztikt tikai ar vietējo dārzu un meža veltēm – te ir labi, mums ir viss. Iespējams, ka tieši pašmāju labumi kopā ar Jāņa garšu sajūtu Dikļiem ļāva ierindoties starp 30 Latvijas labākajiem restorāniem.
Kā noprotat, šefs mūs cienās ar sēnēm.