Brokastīs – auzu pārslu pankūciņas: Klasiskās un liesās. Mmm… 3
Autors: Anna Skariņa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Auzu pārslas ir vērtīgs pilngraudu produkts, kas nodrošina ķermeni ar šķiedrvielām, tādējādi ilgāk saglabājot sāta izjūtu, kā arī tās spēj samazināt holesterīna līmeni organismā, satur vitamīnus, minerālvielas un olbaltumvielas.
Daudzi labprāt no rīta mielojas ar auzu pārslu putru, bet ēdienkartes dažādošanai iesakām pagaršot auzu pārslu pankūkas, un būsiet pārsteigti, cik tās ir gardas, ne tikai veselīgas, turklāt ātri pagatavojamas.
Piedāvājam 2 receptes
Klasiskās auzu pārslu pankūkas
Sastāvdaļas
• 4 ēdamkarotes auzu pārslu
• 7 ēdamkarotes kefīra
• 2 olas
• Augu eļļa
Pagatavošana
• Visas sastāvdaļas sablendē ar blenderi.
• Pievieno sāli un nedaudz piparu.
• Ļauj 5 minūtes mīklai atpūsties
• Cep pannā, uzliekot vāku un apgriežot tikai tad, kad pankūka jau “aprauta” un vairs nelīp pie lāpstiņas.
Liesās pankūkas
Sastāvdaļas
• 4 ēdamkarotes auzu pārslu
• 5 ēdamkarotes piena
• 2 olas
Pagatavošana
• Visu tāpat kā pirmajā variantā sasmalcina ar blenderi, pievieno nedaudz sāls un piparu.
• Cep pretpiedeguma pannā bez taukvielām, ielejot masu aukstā pannā un uzliekot vāku.