Foto: Anda Krauze

Brīvdienu našķis tieši tev! Biezpiena krēms ar melleņu mērci 0

Brīvdienām piestāv maigs un ātri pagatavojams deserts. Lai salda atpūta!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Mērcei:

• 200 g melleņu

• 50 g cukura

• puscitrona sula

• ¾ tējkarotes kukurūzas cietes

Krēmam:

• 200 ml saldā krējuma

• 300 g biezpiena

• 50 g cukura

• naža gals vaniļas cukura

• nedaudz citrona sulas

• nedaudz rīvētas citrona miziņas

Pagatavošana

DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

Katlā liek mellenes, cukuru, kukurūzas cieti, citrona sulu un vāra līdzīgi kā ievārījumu.

Kad masa uzvārījusies, turpina vārīt 7–10 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr melleņu mērce dziest, pagatavo biezpiena krēmu.

Uzputo saldo krējumu, kam pievienots cukurs, vaniļas cukurs, citrona sula un miziņa.

Pēc tam biezpienu iecilā putukrējumā.

Ja vēlas, lai biezpiena masa izdotos viendabīga, nebūtu biezpiena graudu, pirms tam biezpienu sablendē vai saspaida ar dakšiņu.

Deserta traukā ielej melleņu mērci, tad liek biezpiena krēmu.

Rotā ar magoņu sēkliņām, grauzdētiem riekstiem, sukādēm un svaigiem augļiem. Uzbārsta nedaudz kanēļa.

Lai izceltu biezpiena krēma garšas nianses, masai pievieno šķipsniņu sāls.

Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts konditore Marta Umule

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.