Brīvdienu našķis tieši tev! Biezpiena krēms ar melleņu mērci 0
Brīvdienām piestāv maigs un ātri pagatavojams deserts. Lai salda atpūta!
Sastāvdaļas
Mērcei:
• 200 g melleņu
• 50 g cukura
• puscitrona sula
• ¾ tējkarotes kukurūzas cietes
Krēmam:
• 200 ml saldā krējuma
• 300 g biezpiena
• 50 g cukura
• naža gals vaniļas cukura
• nedaudz citrona sulas
• nedaudz rīvētas citrona miziņas
Pagatavošana
Katlā liek mellenes, cukuru, kukurūzas cieti, citrona sulu un vāra līdzīgi kā ievārījumu.
Kad masa uzvārījusies, turpina vārīt 7–10 minūtes.
Kamēr melleņu mērce dziest, pagatavo biezpiena krēmu.
Uzputo saldo krējumu, kam pievienots cukurs, vaniļas cukurs, citrona sula un miziņa.
Pēc tam biezpienu iecilā putukrējumā.
Ja vēlas, lai biezpiena masa izdotos viendabīga, nebūtu biezpiena graudu, pirms tam biezpienu sablendē vai saspaida ar dakšiņu.
Deserta traukā ielej melleņu mērci, tad liek biezpiena krēmu.
Rotā ar magoņu sēkliņām, grauzdētiem riekstiem, sukādēm un svaigiem augļiem. Uzbārsta nedaudz kanēļa.
Lai izceltu biezpiena krēma garšas nianses, masai pievieno šķipsniņu sāls.
Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts konditore Marta Umule