Īpaši viegla buberta recepte nedēļas nogales gardēdim! 6
Nedēļas nogalē, kad nav jāskrien kā vāverei ritenī, var vairāk laika veltīt pusdienu maltītei – uzvārīt zupu, pagatavot kādu gaļas ēdienu un, protams, nepiemirst desertu. Arī izcept kūku. Ierosmei – brīvdienu pusdienu variants gardēžiem – buberts!
Buberts
• 1¼ l piena
• 5 olas
• 100 g jeb 5 ēdamkarotes miltu (ar kaudzi)
• 200 g cukura
• ½ vaniļas pāksts
• 25 g mandeļu
Mandeles nakti patur aukstā ūdenī un no rīta sablendē vai samaļ. Uzvāra 1 l piena, kam pievienota vaniļa ar sarīvētām mandelēm. Olu dzeltenumus saputo ar vaniļas sēkliņām un cukuru, atlikušo pienu (¼ l) samaisa ar miltiem un, vienmērīgi maisot, pielej uzkarsētajam pienam.
Vāra dažas minūtes, pievienojot saputotos olu dzeltenumus. Katlu noņem no uguns un maigi iecilā saputoto olas baltumu. Pasniedz ar ķiršu vai upeņu ķīseli vai augļu mērci (var sablendēt zemenes, mellenes un avenes).
Šo recepti kafejnīcas “Buberts” pavāriem nodevusi Dagmāras Legantes māte Astrīda Legante.