Foto: SHUTTERSTOCK

Brīnumogas dzērvenes: 3 veidi, kā tās saglabāt ziemai 1

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
8 indīgi augļi un dārzeņi, kas var radīt nopietnas veselības problēmas. Starp tiem arī tādi, ko mēs ēdam teju katru dienu
Veselam
Kādus vitamīnus nevajadzētu lietot kopā? Kombinācijas, kas kavē uzsūkšanos un var ietekmēt veselību
Pasažiere šokā: “Tikko jaunajā vilcienā no sava vēdera nocēlu blakti.” “Vivi” skaidro situāciju
Lasīt citas ziņas

Mazliet skābas, tik kraukšķīgas, ka, ogu pārkožot, mute pilna ar sulu. Tās ir purva princeses dzērvenes. Bērnības garša – dzērveņu uzputenis jeb debesmanna. Nosaukums vien ir ko vērts! Taču dzērvenes ir ne tikai garšīgas un vitamīniem bagātas, bet arī labs antibakteriālais līdzeklis.

Svaigas ogas iesaka infekciju gadījumos, it īpaši, ja tā skārusi urīnpūsli. Neapstrādātās ogās ir daudz antioksidantu un pretiekaisuma savienojumu. Sulai piemīt arī pretsēnīšu un antivīrusu iedarbība. Dzērvenes satur C vitamīnu, šķiedrvielas un mangānu, kā arī citus savienojumus, kas palīdz stiprināt imunitāti.

CITI ŠOBRĪD LASA
Lai gūtu vislielāko labumu, ogas jālieto svaigā veidā.

Kā dzērvenes saglabāt ziemai?

1. Ziemai dzērvenes var saglabāt burkā ar ūdeni, cieši aizvākojot. Ik pēc laiciņa ūdens gan jāmaina.

2. Var sausas, tīras ogas sabērt burkā un uzlikt hermētisku vāciņu.

3. Vēl dzērvenes var saldēt, bet atkusušas ogas būs mīkstas un saplakušas, tāpēc nāksies sajaukt ar medu vai vārīt debesmannu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.