Cepumi ar šokolādes gabaliņiem 1
Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 ˚C. Ieklāj cepampapīru vai ietauko cepamo pannu – tādu kā pīrāgiem. Sviestu saputo ar abu veidu cukuru. Pievieno olas un vaniļas ekstraktu vai cukuru un labi samaisa. Citā bļodā iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Pievieno cukura un sviesta maisījumam, samaisa. Pieliek riekstus un šokolādi, samaisa. Ar karoti liek mīklu uz pannas, ievērojot distanci starp cepumiem, jo cepoties tie izplūdīs. Cep 8 – 10 minūtes. Kad cepumi pacepušies 5 minūtes, izņem no krāsns un katram cepumam viegli iespiež pāris lielākus riekstus. Kad pilnīgi izcepušies, izņem no krāsns un atdzesē pannā 10 minūtes. Tad noņem no pannas un atdzesē vēl 10 minūtes uz režģa. Ja izcep vairāk, piemēram, svētkiem vai bērnu ballītei, cepumus var droši turēt slēgtā traukā vai kārbā kādas piecas dienas.