Brīnišķīga svētku uzkoda – rullīši no marinētām vistu akniņām tikai 20 minūtēs 0
Sastāvdaļas
300 g vistu aknu
150 g bekona šķēlīšu
1,5 ēdk. sojas mērces
1 ēdk. etiķa (rīsu)
ingvers (pēc garšas)
šķipsna brūnā cukura
1 tējk. sakē (var brendiju)
jūras sāls
1 tējk. mirina (japāņu saldais vīns)
Pagatavošana.
Aknas sagatavo: attīra no plēves, sagriež divās daļās.
Bļodiņā samaisa sojas mērci, rīsu etiķi, sakē vai brendiju, mirinu, cukuru un sāli. Ingveru sarīvē vai smalki sagriež. Pievieno marinādei, visu samaisa.
Aknas pārlej ar marinādi un atstāj uz 5–7 minūtēm. Pēc tam aknas izņem no marinādes, nosusina ar papīra dvieli. Katru aknas gabaliņu ietin bekona šķēlītē un apcep pannā no visām pusēm līdz zeltainai miziņai.
Pēc tam visu cep cepeškrāsnī 200 grādu karstumā apmēram 7 minūtes.
Aknas būs nereāli mīkstas un gardas.