Foto: FreePik

Brīnišķīga recepte no omītes recepšu grāmatas: mājas virtuvē gatavota konfekte “Gotiņa” 2

Ikviens bērns zina, ka pie omītes gatavotie ēdieni ir brīnišķīgi. Un ne tikai bērns. Šis nav ēdiens, bet našķis, kas vienaldzīgu neatstāj itin nevienu – konfekte “Gotiņa”. Kādā omītes recepšu grāmatā saglabājusies no seniem laikiem, kā to pagatavot pašu virtuvē un ar savām rokām! Nebūs diētiski, bet patiešām ļoti garšīgi!

Reklāma
Reklāma

Mājās gatavotas konfektes “Gotiņa”

Sastāvdaļas:

Veselam
6 rīta ieradumi, kas slepeni veicina svara pieaugumu: izvairies no tiem!
Žurku perēklis… Atklājas baiss aktiera Džīna Hekmena un viņa sievas nāves iemesls
Kokteilis
VIDEO. “Decembrī es nolecu no Akmens tilta Daugavā!” Stiprais stāsts par kādu latviešu sievieti Stirnu, kuras dziesmu nu dungo teju katrs latvietis
Lasīt citas ziņas
  • 1 glāze piena vai saldā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • Vaniļas ekstrakts
  • 1 ēdamkarote sviests

Pagatavošana:

Pienu (vai saldo krējumu) ielej katliņā un pieber cukuru. Pēc mirkļa pievieno vaniļas ekstraktu un maisa līdz vārīšanās stadijai. Masa jāvāra tik ilgi, kamēr tā sabiezē. Tai jābūt biezai, gaiši brūnā tonī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Liela izmēra šķīvi noziež ar sviestu un virsū izlej masu, aptuveni 1 cm biezā kārtiņā. Atdzesē.

Atdzisušu sagriež vēlamajos gabaliņos un saveļ rullīšos.

Ja vēlas konfektes ar riekstiem, tad masai vārīšanās brīdī pievieno 100 gramus sasmalcinātus, apgrauzdētus riekstus (der jebkādi!).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.