Brieža gaļas karbonāde sarkanvīna ogu mērcē ar pastinaka biezeni un brūkleņu čatniju 0
Karbonāde
1 kg brieža gaļas karbonādi notīra, nosusina ar salveti, sagriež 6 porcijās un viegli iemarinē ar sāli, pipariem un timiānu pēc garšas, 3 kadiķogām un ap 100 ml svaigi spiestas apelsīna sulas. Pannā uzkarsētā eļļā gaļas gabalu grilē no abām pusēm, līdz kļūst gaiši brūns, pēc tam cep 180°C uzkarsētā cepeškrāsnī 5 – 6 minūtes, izņem un ļauj atpūsties.
Pastinaka biezenis
500 g pastinaku nomizo, sagriež gabaliņos, katliņā pārlej ar 200 ml pienu un vāra. Pievieno sāli, kad pastinaks gandrīz gatavs, pielej 100 ml saldo krējumu, pavāra un, kad viss gatavs, ar blenderi samaisa viendabīgā masā.
Sarkanvīna ogu mērce
150 ml sarkanvīnam katliņā pievieno 50 g cukuru, tējkaroti medus un uz lēnas uguns vāra, kamēr sāk sabiezēt.
Brūkleņu čatnijs
200 g sarkanos sīpolus sagriež salmiņos, liek uzkarsētā katlā, ātri apmaisa, pievieno pustējkaroti sāls, 125 ml baltvīna etiķa, tējkaroti sinepju, šķipsnu piparu, kanēļa standziņu, 150 g cukuru un 500 g brūklenes. Uz lēnas uguns karsē līdz 20 minūtēm.