
Brī siers ar zemenēm, marinēts olīveļļā un balzametiķī 0
Sastāvdaļas: Brī siers, zemenes, laba olīveļļa, melnie pipari, svaigu piparmētru lapiņas, balzametiķis, medus, sāls.
Kā gatavot?
Brī sieru sagriež gabaliņos, zemenes – uz pusēm, ber burciņā, pievienojot piparmētru lapiņas un svaigus, drupinātus melnos piparus. Citā traukā 50 g labas olīveļļas sajauc ar 3 ēdamk. balzametiķa, 1 ēdamk. medus un pieber nedaudz sāls. Lej pāri sieram un zemenēm, ļauj 2 stundas iemarinēties. Ledusskapī var glabāt pat nedēļu. Pasniedz kā atsevišķu ēdienu vai pievieno lapu salātiem.
“Botanica cafe” līdzīpašnieka un šefpavāra Heinriha Erharda recepte.