Foto: Anda Krauze

Svētdienas garša – kuskuss ar vistu ābolu un seleriju mērcē 0

Sastāvdaļas

• 70 g kuskusa

• 70 ml ūdens

• 20 ml eļļas

• kūpināta paprika

• 4 selerijas kāti

• 1 zaļais ābols

• 100 g ziedkāpostu

• 80 ml saldā krējuma

• 50 ml vistas buljona

• 35 ml kokosriekstu piena

• 2 ēdamkarotes ķirbju sēklu

• pustējkarote kurkumas

• nedaudz laima sulas

• olīveļļa

• 4 atkauloti vistu šķiņķīši

Marinādei:

• citrona un laima sula

• medus

• sāls, brūnais cukurs

• ingvers

• olīveļļa

Pagatavošana

Ūdeni uzvāra, pārlej kuskusam, pievieno kūpināto papriku, sāli un eļļu, samaisa un ļauj graudiņiem uzbriest.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Atkaulotos vistu šķiņķīšus aptuveni 20 minūtes notur marinādē, kas pagatavota no citrona un laima sulas, medus, brūnā cukura, sāls, svaigi rīvēta ingvera un olīveļļas.

Gaļu sagriež strēmelēs, pievieno nedaudz ķiploka un apcep uz pannas.

Pielej ūdeni un sautē, līdz gaļa mīksta.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzbārsta kurkurmu, sāli un piparus, pielej kokosriekstu pienu, pievieno rozetēs sadalītu ziedkāpostu, lielos gabalos sagrieztus selerijas kātus, ābolus un visu pasautē.

Kad dārzeņi mazliet pasautēti, saglabājot kraukšķīgumu, mērce ir gatava.

Tai uzbārsta grauzdētas ķirbju sēklas un pasniedz ar kuskusu un salātiem, kas pagatavoti no krāsnī ceptām bietēm un vīnogu etiķī, medū un olīveļļā marinētiem sarkanajiem sīpoliem.

Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts šefpavāre Iveta Lamberte

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.