Svētdienas garša – kuskuss ar vistu ābolu un seleriju mērcē 0
Sastāvdaļas
• 70 g kuskusa
• 70 ml ūdens
• 20 ml eļļas
• kūpināta paprika
• 4 selerijas kāti
• 1 zaļais ābols
• 100 g ziedkāpostu
• 80 ml saldā krējuma
• 50 ml vistas buljona
• 35 ml kokosriekstu piena
• 2 ēdamkarotes ķirbju sēklu
• pustējkarote kurkumas
• nedaudz laima sulas
• olīveļļa
• 4 atkauloti vistu šķiņķīši
Marinādei:
• citrona un laima sula
• medus
• sāls, brūnais cukurs
• ingvers
• olīveļļa
Pagatavošana
Ūdeni uzvāra, pārlej kuskusam, pievieno kūpināto papriku, sāli un eļļu, samaisa un ļauj graudiņiem uzbriest.
Atkaulotos vistu šķiņķīšus aptuveni 20 minūtes notur marinādē, kas pagatavota no citrona un laima sulas, medus, brūnā cukura, sāls, svaigi rīvēta ingvera un olīveļļas.
Gaļu sagriež strēmelēs, pievieno nedaudz ķiploka un apcep uz pannas.
Pielej ūdeni un sautē, līdz gaļa mīksta.
Uzbārsta kurkurmu, sāli un piparus, pielej kokosriekstu pienu, pievieno rozetēs sadalītu ziedkāpostu, lielos gabalos sagrieztus selerijas kātus, ābolus un visu pasautē.
Kad dārzeņi mazliet pasautēti, saglabājot kraukšķīgumu, mērce ir gatava.
Tai uzbārsta grauzdētas ķirbju sēklas un pasniedz ar kuskusu un salātiem, kas pagatavoti no krāsnī ceptām bietēm un vīnogu etiķī, medū un olīveļļā marinētiem sarkanajiem sīpoliem.
Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts šefpavāre Iveta Lamberte