Tuvojas Jaunais gads: Laiks žurkām gavilēt uz galda! Uzkodā – mazi žurkulēni 1
Tūlīt klāt Žurkas gads, un, kā zināms, būtu vēlams svētku galdu noformēt tā, lai par to neaizmirstu! Lai Jaunais gads nestu tikai veiksmi un izdošanos.
Krabju nūjiņu žurciņas
4 porcijām būs nepieciešams
180 g krabju nūjiņas
140 g krēmsiera
2 olas
50 g cietā siera
2 ķiploka daiviņas
Redīss
Pipari graudiņos
Sāls pēc garšas
Pagatavošana
Krabju nūjiņas nedaudz sasaldē (vienu atliek malā) un sarīvē uz smalkās rīves vai ļoti smalki sagriež.
Trešdaļu nūjiņu atliek malā, bet pārējās liek diezgan palielā bļodā.
Tad bļodā pie krabju nūjiņām liek klāt krēmsieru.
Cieti novārītās olas noloba, ļoti sīki sasmalcina un pievieno pie pārējās masas.
Ķiploka daiviņas izspiež ar ķiploku spiedi un pievieno salātiem.
Cieto sieru sarīvē uz smalkās rīves.
Masu sajauc, pievieno sāli pēc garšas un liek ledusskapī. Kad masa būs atdzisusi, no tās būs vieglāk veidot žurciņas.
No krabju nūjiņas, kas bija atlikta malā neskarta, sagriež garas strēmelītes – tās būs žurku astītes.
Redīsu nomazgā un sagriež smalkās strēmelītēs – tās būs žurku austiņas.
Tad no masas veido bumbierveida figūru, to apviļā iepriekš atliktajās krabju nūjiņās, liek gatavo figūru interesanti rotātā šķīvī.
Neaizmirstiet tur ievietot mazus siera gabaliņus – žurkām tas ir īsts gardums!
Piparu graudiņus izmanto žurkas actiņām un deguntiņam, no krabju nūjiņas strēmelītēm izveido asti, no redīsa – austiņas.