Aromātiski cepeškrāsnī cepti vistu spārniņi ar kraukšķīgu garoziņu 0
Cepeškrāsnī cepti vistu spārniņi, kas ir ļoti aromātiski un arī ar kraukšķīgu garoziņu. Izrotās jebkuru galdu!
Sastāvdaļas
– vistas spārniņi – 1 kg
– majonēze – 200 g
– citronu sula – 2 tējk.
– tomātu mērce – 2 tējk.
– karijs – 1-2 tējk.
– medus – 1-2 tējk.
– dārzeņu garšviela – pēc garšas
– sāls – pēc garšas
– pipari – pēc garšas
– iemīļotās garšvielas — pēc garšas
Pagatavošana
1. Vistu spārniņus kārtīgi nomazgā, nosusina un ieliek bļodā.
2. Bļodā liek majonēzi, kariju, citronu sulu, tomātu mērci, medu, sāli, piparus un citas iemīļotās garšvielas un visu kārtīgi samaisa.
3. Ar šo masu kārtīgi sasmērē vistu spārniņus. Atstāj tos iemarinēties 15 – 30 minūtes. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem.
4. Izkārto vistu spārniņus cepamtraukā vienā kārtā. Liek 180 – 200 grādu karstā cepeškrāsnī vidējā līmenī. Cep, līdz tie iegūst zeltaini kraukšķīgu garoziņu – aptuveni 40 – 50 minūtes.
5. Dekorē ar tomātiem, dillēm un lokiem. Kā piedeva šiem gardajiem vistas spārniņiem lieliski derēs kartupeļu biezenis vai sautēti dārzeņi.
Labu apetīti!
Avots: Ļoti Garšīgi