Neparasti cūkgaļas-ābolu pīrādziņi ar pētersīļiem un salviju 0
Tuvojoties Latvijas Republikas 101. dzimšanas dienai, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā neparastu, bet ļoti garšīgu pīrāgu recepti, ar ko pārsteigt savējos Valsts svētkos. Aizņemtākie svētku svinētāji pīrādziņu gatavošanai var izmantot saldētas kārtainās bezrauga mīklas plātnes.
Cūkgaļas-ābolu pīrādziņi ar pētersīļiem un salviju
Gatavošanas laiks: 40-45 minūtes
Sastāvdaļas
500 g kārtainās bezrauga mīklas
1 sakulta ola
2 skābi āboli
1 sīpols
1 ēdamk. rapšu eļļas
400 g cūkgaļas cepeša vai liesas, vārītās cūkgaļas
2 ēdamk. sakapātu pētersīļu
1 tējk. svaigas vai kaltētas salvijas (var nelikt, bet tā piešķirs pīrādziņiem interesantu aromātu)
sāls, pipari
Pagatavošana
Kārtaino bezrauga mīklu atkausē un liek ledusskapī.
Smalki sakapā sīpolu, apcep to rapšu eļļā zeltaini brūnu.
Mazos kubiņos sagriež ābolu, pievieno to pie sīpoliem un apcep 3-4 minūtes.
Ābolu un sīpolu masai pievieno kubiņos sagrieztu cūkgaļu, visu labi samaisa, pieliek salviju un pētersīļus, sāli un piparus.
Kārtaino mīklu sadala uz pusēm un izrullē divos aptuveni 3 mm biezos taisnstūros (sanāk divas aptuveni 80×25 cm lielas mīklas plātnes).
Sadala pildījumu divās daļās un izkārto to uz katras mīklas plātnes pa vidu visa taisnstūra garumā.
Satin mīklu ruletē, sagriež nelielos gabalos un kārto uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
Pārsmērē katru pīrādziņu ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī 190-200 grādu karstumā apmēram 20 minūtes.