Publicitātes foto

Itāļu omlete jeb fritatta sātīgām un nesteidzīgām brīvdienu brokastīm 2

Sastāvdaļas

1 sīpols,

200 g dārzeņu (1 neliela paprika un puse kabača vai cukīnī),

Reklāma
Reklāma

2 ķiploka daiviņas,

8 lielas olas,

1/4 tējkarote sāls,

2 ēdamkarotes skābā krējuma,

140 g sarīvēta Holandes siera,

sāls,

melnie pipari pēc garšas,

eļļa cepšanai.

Pagatavošana

“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Smalki sagriež sīpolu. Papriku sagriež nelielos gabaliņos.

Kabaci (var izmantot arī cukini) sagriež mazos kubiciņos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu 5-7 minūtes, līdz caurspīdīgs.

Pievieno papriku un kabaci, cep, kamēr mīksti, aptuveni 10 minūtes.

Piespiež ķiploku caur ķiploku spiedi, pieber šķipsnu sāls un melnos piparus.

Cep vēl 1 minūti, līdz ķiploks sāk smaržot.

Izslēdz plīti un atstāj dārzeņus atdzist.

Bļodā sakuļ olas, krējumu, 1/4 tējkaroti sāls.

Pie olām pievieno ceptos dārzeņus un pusi no sarīvētā siera (70 g), samaisa.

Lej masu cepampannā, uzkaisa pa virsu atlikušo rīvēto sieru.

Liek cepties 180 grādos 20-25 minūtes, līdz omlete uzpūtusies un izskatās gatava.

Pasniedz ar zaļumiem pēc izvēles.

Recepti piedāvā mazumtirdzniecības tīkls CITRO

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.