Gaļas torte ar burkānu un sēņu pildījumu 0
Ja kūku gribas ēst jau viesību sākumā, nevis beigās, tad der pagatavot sāļo kūku. Viesi novērtēs!
Šī kūka īpaši patiks vīriešiem, jo tajā ir daudz gaļas.
Sastāvdaļas
400 g šampinjoni
100 g baltmaizes
2 ķiploka daiviņas
2 vidēja izmēra burkāni
3 sīpoli
5 olas
100 g majonēzes
700 g kūpinātas vistas krūtiņas
200 g maltas cūkgaļas
100 ml piena
1 ēdamkarote konservētas kukurūzas
1 ēdamkarote granātābola
eļļa
loki, dilles
sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
Gaļas pamatne
Malto gaļu, vistas krūtiņu un vienu sīpolu izmaļ caur gaļas mašīnu, pievienojot pienā izmērcētu maizi, 1 olu, nedaudz sāli un piparus. Rūpīgi samaisa.
Izklāj cepešpannu ar cepamo papīru. Gaļas masu sadala uz pusēm. Pirmo liek uz cepampapīra un izlīdzina. Cep 40 minūtes 180 grādos. Dara to pašu ar atlikušo masu.
Pirmais pildījums
Šampinjonus sagriež šķēlēs, apcep saulespuķu eļļā. Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos un atsevišķā pannā apbrūnina. Sajauc abas sastāvdaļas.
Otrais pildījums
Sagriež trešo sīpolu mazos kubiņos, sarīvē burkānus. Viegli apcep panna, tad uzliek vāku un sautē, līdz gatavi. Atdzesē un pievieno sasmalcinātus ķiplokus un majonēzi, samaisa.
Izceptajām gaļas plāksnēm nolīdzina maliņa un abas vidū pārgriež uz pusēm.
Kūkas veidošana
Uz vienas no gaļas plāksnēm izklāj pusi burkānu masas, pārklāj ar otru gaļas plāksni, kuras apakša apziesta ar majonēzi. Uzliek un izlīdzina sēņu pildījumu.
Trešo plāksni atkal apsmērē ar majonēzi, un liek pa virsu sēņu masai. Tad uzklāj pārējo burkānu masu, ko nosedz ar pēdējo gaļas pamatni.
Dekorēšana
Olas uzvāra, nomizo, atsevišķi sarīvē baltumus un dzeltenumus. Kūku no visām pusēm apsmērē ar majonēzi. Kūkas malas apkaisa ar olu dzeltenumiem.
Kūkas virsu dekorē ar rīvēto olas baltumu, lokiem, dillēm, kukurūzu un granātābola sēkliņām.
Kūka gatava! Tagad tai jāļauj vairākas stundas savilkties.