Gardās franču pankūciņas Crepes Suzette 0
Sastāvdaļas
• 120 g kviešu miltu
• 250 ml saldā krējuma
• 150 ml piena
• 2 olas
• 1 ēdamkarote pūdercukura+sāls
• smalki rīvēta apelsīna miziņa
Mērcei:
• 4 apelsīnu sula
• 1 citrona sula
• 120 g cukura
• 100 g nesālīta sviesta
• 3 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
• 1,5 ēdamkarotes konjaka
Pagatavošana
Miltus sajauc ar cukuru un sāli. Pakāpeniski iemaisa krējumu un pienu.
Pievieno olas un apelsīna miziņu. Masai ļauj uzbriest vismaz stundu.
Cep ļoti plānas – kā papīra lapa – pankūkas.
Lai pagatavotu mērci, pannā izkausē cukuru, līdz tas sāk karamelizēties. Pakāpeniski pievieno augļu sulu un pārējās mērces sastāvdaļas.
Vāra, līdz sāk biezēt.
Pankūkas mērcē sīrupā un kārto uz šķīvja. Tad pārlej konjaku un aizdedzina.
Recepti ieteikusi pavāre Astrīda Čeppe.