Foto: Pexels.com

Bīstama kombinācija: kāpēc eksperti neiesaka ēst olas kopā ar kafiju 0

Olas ir uzturvielām bagāts produkts, kas bieži ir brokastu galvenā sastāvdaļa. Taču, ja esat pieraduši tās apvienot ar rīta tēju vai kafiju, iespējams, ir vērts pārskatīt savus ieradumus.

Reklāma
Reklāma
Receptes
Tu tos ēdi zaļus/svaigus? Tā vairāk nedari! 5 dārzeņi, kuri pirms ēšanas jānovāra
TESTS. Šis tiek dēvēts par pasaulē vieglāko testu, bet tikai retais var atbildēt ar 100% precizitāti
“Uz interviju pat neuzaicināja…” Pieredzējis, 45 gadus vecs vīrietis netiek pieņemts darbā, jo ir par vecu
Lasīt citas ziņas

Eksperti uzskata, ka šāda kombinācija var kaitēt jūsu organismam, neskatoties uz acīmredzamajām priekšrocībām, ko sniedz katrs no šiem produktiem atsevišķi, raksta izdevums “Mirror”.

Olas ir bagātas ar olbaltumvielām, A, D un B12 vitamīniem, kā arī citiem svarīgiem mikroelementiem.
CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt kafija ir zināma ar savu stimulējošo iedarbību, jo satur daudz kofeīna.

Tomēr uztura speciāliste Prija Bansala norāda, ka šis populārais brokastu komplekts var  traucēt svarīgu mikroelementu uzsūkšanos. Jo īpaši kafijā esošie tanīni un polifenoli bloķē dzelzs un kalcija uzsūkšanos no olām.

Papildus tam speciālisti iesaka pēc brokastīm, kurās lietotas olas, nogaidīt vismaz stundu, pirms dzert tēju vai kafiju. Tas palīdzēs izvairīties no iespējamiem gremošanas traucējumiem, piemēram, dedzināšanas vai skābes refluksa, jo abi produkti stimulē kuņģa skābes izdalīšanos.

Vēl viens faktors, par ko vērts padomāt, ir dehidratācijas risks.

Gan olām, gan kafijai piemīt viegli urīndzenošas īpašības, tāpēc, ja izvēlaties šo kombināciju, noteikti jāpalielina ūdens patēriņš, lai uzturētu šķidruma līdzsvaru organismā.

Turklāt kafija var ietekmēt noteiktu zāļu, piemēram, antibiotiku vai antacīdu, uzsūkšanos.  Kombinācijā ar olām šis efekts var pastiprināties, samazinot zāļu efektivitāti. Lai samazinātu risku, eksperti iesaka šos produktus nošķirt pēc lietošanas laika.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.