“Džems”, restorāns, bārs, kura īpašnieks ir bārmenis Jānis Žīgurs, bet šefpavārs – Ingus Zandbergs. Ernesta Birznieka Upīša iela 20a. 29/10/2015 foto: Dainis Bušmanis/Latvijas Avīze
“Džems”, restorāns, bārs, kura īpašnieks ir bārmenis Jānis Žīgurs, bet šefpavārs – Ingus Zandbergs. Ernesta Birznieka Upīša iela 20a. 29/10/2015 foto: Dainis Bušmanis/Latvijas Avīze
Daiņa Bušmaņa foto

Biskvīta un vārītā krēma kūka ar ogām 1

KĀ GATAVOT.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, iemaisa miltus, izveidojot viendabīgu masu. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls un iecilā dzeltenumu masā. Pievieno biešu sulu un uzmanīgi samaisa. Šauj 18 grādus karstā cepeškrāsnī (bez ventilatora), cep 30 min. Lai pagatavotu vārīto krēmu, olas dzeltenumus maisot sasilda kopā ar cukuru. Pienu uzkarsē (bet neuzvāra!), un, turot katliņu uz lēnas uguns, ātri iemaisa olas dzeltenumu masā. Pievieno kartupeļu cieti, kas nedaudz atšķaidīta ar ūdeni, un vēl brīdi pakarsē, līdz masa sabiezējusi.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Pirmajā kārtā formā ieklāj ar biešu sulu iekrāsoto biskvītu, otrajā – vārīto krēmu, trešajā – atkal biskvītu. Uz 4 līdz 6 stundām ievieto ledusskapī. Griež gabaliņos vai ar formiņu izspiež apaļus kūkas gabaliņus. Dzērvenes savāra ar cukuru, pievienojot nedaudz vasabi. Mērci pievieno biskvīta un vārītā krēma kūkai. Kārto uz deserta trauka kopā ar vietējām ogām.

Gatvoja restorāna “Džems”  šefpavārs Ingus Zandbergs

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.