Biskvīta torte no Kristīnes Lāces recepšu pūra 0
Sastāvdaļas biskvītam
• 7 olas
• 7 ēdamkarotes ar kaudzi kviešu miltu
• 7 ēdamkarotes cukura
• šķipsniņa sāls
• naža gals vaniļas cukura
Vārītajam krēmam
• 1 l piena
• 200 g sviesta
• 125 g cukura
• 5 olas
• 5 ēdamkarotes miltu
• šķipsniņa vanilīna
Pildījumam
• 1. kārtai – aveņu, upeņu un ērkšķogu ievārījums
• 2. kārtai – plūmju ievārījums
• 3. kārtai – dzērveņu ievārījums
Dekoram
• konservēti persiki
• kivi
• lielogu dzērvenes
• šokolāde
• drupināti rieksti
• kokosa skaidiņas
Pagatavošana.
Pirms iejauc mīklu, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC. Cepamformā ieklāj cepampapīru vai arī izmanto pannu ar nepiedegošo pārklājumu. Kad mīkla iejaukta, tā nekavējoties jālej formā un jāliek krāsnī.
Olu dzeltenumus ļoti uzmanīgi atdala no baltumiem. Mikserim, ar kuru kuls olas, un traukiem, kuros liks olas, jābūt nevainojami tīriem. Olbaltumu kuļ tik ilgi, līdz izveidojas stingras putas. Tad pievieno aptuveni trešdaļu cukura un turpina īsu brīdi kult, līdz putas kļūst stingras un spīdīgas.
Sakuļ olu dzeltenumus ar atlikušo cukuru, līdz masa kļūst gaiša un bieza. Tajā iecilā pusi no baltumiem un vienlaikus iesijā miltus. Kad milti iejaukti olā, mīklā iecilā atlikušos olbaltumus.
Gatavo mīklu uzreiz lej cepamajā formā un liek cepeškrāsnī. Biskvītu cep 200 ºC aptuveni 20 minūtes.
Lai pagatavotu vārīto krēmu, katliņā ielej pienu un uzkarsē līdz 60 ºC, līdz parādās pirmie burbulīši. Tad katliņu noceļ no uguns. Lielā bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Pēc tam, nepārtraukti putojot ar putojamo slotiņu, pakāpeniski pievieno trešdaļu siltā piena. Katliņā atlikušajam pienam pielej pienu, kurā ieputoti olu dzeltenumi. Nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, karsē uz vidējas uguns 2–3 minūtes. Kad masa sabiezējusi, pievieno sviestu un iemaisa. Krēmu uz biskvīta klāj atdzesētu.
!!! Svarīgi, lai visi produkti būtu istabas temperatūras.