Biskvīta kūka ar “Amaretto” krēmu un ķiršiem. Ciemiņi novērtēs! 0
Pagatavošanas laiks: apm. 1 st.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: diametrs – 20cm
Sastāvdaļas
1 gl. miltu
1 gl. cukura
3 olas
500g “Mascarpone” siera
150g ķiršu
6-8 ēd.k. “Amaretto” sīrupa
3-4 ēd.k. mango biezeņa
5 ēd.k. ķiršu ievārījuma
Pagatavošana
Olu dzeltenumus atdalīt no olu baltumiem.
Dzeltenumiem pievienot 3 ēd.k. cukura un uzputot, līdz masa kļūst gaiša.
Pievienot miltus un atlikušo cukuru un kārtīgi samaisīt.
Olu baltumus uzputot stingrās putās un iemaisīt mīklā. Mīklu pārliet formā un cept 180 grādos apm. 30 min. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
Kad biskvīts ir gatavs, to atdzesēt un sagriezt divās daļās.
Mascarpones sieru sajaukt ar “Amaretto” sīrupu un mango biezeni.
Vienu biskvīta daļu apsmērēt ar ķiršu ievārījumu un izklāt mazliet mazāk par pusi no siera masas. Apsegt ar otru biskvīta daļu un pa virsu izkārtot atlikušo siera masu.
Kūku dekorē ar svaigiem ķiršiem.
Recepti piedāvā