Bijušajā “Latvian Dairy” uzņēmumā Sērenē atsāk siera ražošanu 0
Jaunjelgavas pagasta Sērenē pēc remontdarbiem 11.novembrī tiks atklāts piena pārstrādes uzņēmums “Sērenes piens,” kas jau novembrī plāno atsākt produktu ražošanu, informē uzņēmuma līdzīpašnieks Jānis Ruskis.
“Sērene nav iedomājama bez sava piena pārstrādes uzņēmuma. Tādēļ esmu gandarīts, ka bija iespēja iegādāties ražotni, kas vienlaikus ir gan tehniski piemērota mūsu ideju īstenošanai, gan arī ļauj sniegt kaut nelielu artavu piena pārstrādes rūpnīcas atdzimšanā Sēlijā. Mērķis ir izveidot uz eksportu orientētu, elastīgu biznesu ar atbildīgu ražošanas, kvalitātes un finanšu politiku, kas tirgū spēj piedāvāt kvalitatīvus produktus par saprātīgām cenām,” uzsver Ruskis.
Galvenie tirgi – Vācija, Zviedrija un Lielbritānija, Saūda Arābija, kā arī citas Tālo Austrumu un Āzijas reģiona valstis.
Ražotnē, kurā ir uzstādītas augstas kvalitātes zīmola “DeLaval” iekārtas, plānots pārstrādāt aptuveni 40 tonnu piena dienā, šo apjomu sasniedzot pakāpeniski gada laikā. Izejvielas uzņēmums iegādāsies no piena ražošanas kooperatīviem, maksājot kvalitātei atbilstošu tirgus cenu. Uzņēmuma vadība cer, ka ar kooperatīviem izdosies izveidot labu sadarbību ar noteikumiem, kas būs izdevīgi un pieņemami abām pusēm.
Pēc pilnas ražošanas atjaunošanas “Sērenes piens” nodarbinās 40 cilvēku, patlaban uzņēmums nodrošinās 20 darba vietas.
Ražotnes darbības atjaunošanā plānots ieguldīt aptuveni vienu miljonu eiro.
SIA “Sērenes piens” ir dibināts 2019.gadā ar mērķi atjaunot Jaunjelgavas pagasta Sērenē esošās piena pārstrādes un siera ražotnes darbību, kas iepriekš piederēja maksātnespējīgajam uzņēmumam SIA “Latvian Dairy”.
Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 100 000 eiro. SIA “Sērenes piens” īpašnieki ir Andris Eģītis (70% kapitāldaļu) un Jānis Ruskis (30% kapitāldaļu).