Publicitātes foto

Bifido jogurts “Kārums”, “Lakto Pro” un jogurta smūtijs ir labākie jauninājumi 0

Šodien Ķīpsalas izstāžu kompleksā atklāta pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2016”, kuras ievadā tika apbalvoti Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) rīkotā vietējo augstākās kvalitātes piena produktu konkursa laureāti.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Piena produkti tika vērtēti sešās grupās – 2015.-2016.gada labākie jaunie produkti, kefīrs ar tauku saturu līdz 3%, biezpiens ar tauku saturu 9%, krējums ar tauku saturu 20%, augstākā labuma sviests, kā arī nogatavināts “Holandes” tipa puscietais siers.

Jauno produktu konkursa raudzēto piena produktu grupā zelta medaļu piešķīra SIA “Rīgas piensaimnieks” ražotajam bifido dzeramajam jogurtam “Kārums” bez piedevām, sudraba medaļu saņēma AS “Valmieras piens” produkts “Lakto Pro” ar banānu piedevu un vitamīniem, bet bronzas medaļu piešķīra AS “Tukuma piens” jogurta smūtijam ar zemeņu, mango, apelsīnu garšu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jauno produktu konkursa siera grupā pirmo vietu piešķīra AS “Latgales piens” krēmsieram “Čedars”, otro vietu – AS “Jaunpils pienotavas” ražotajam “Mini Mozzarella” sieram, bet trešo vietu – “Tukuma piena” ražotajam “Fetahi” baltajam sieram.

Kā norādīja LPCS vadītājs Jānis Šolks, skaitliski vislielākais paraugu skaits bija tieši gada jauno piena produktu kategorijā. “Tas nozīmē, ka nozarei grūtajos apstākļos piena pārstrādes uzņēmumi intensīvi strādā pie jaunu produktu radīšanas, kas ir vērtīgi kā patērētājiem, tā arī pašiem uzņēmumiem. Tā ir iespēja agrāk vai vēlāk iekarot kādu jaunu tirgu pasaulē,” sacīja Šolks.

Konkursā par labāko kefīru tika atzīts AS “Latgales piens” kefīrs ar 2,5% tauku saturu, otro vietu piešķīra AS “Rīgas piena kombināts” kefīram “Limbažu” ar 2,5% tauku saturu, bet trešā vieta – “Valmieras piena” kefīram “Valmiera” ar 2% tauku saturu.

Savukārt biezpiena grupā zelta medaļu piešķīra “Valmieras piena” ražotajam biezpienam “Valmiera” ar tauku saturu 9%, sudrabu saņēma AS “Talsu piensaimnieks” biezpiens “Talsu” ar tauku saturu 9%, bet bronzu – “Latgales piena” biezpiens ar tauku saturu 9%.

Skābā krējuma konkursā par labāko atzīts “Valmieras piena” krējums “Valmiera”, otro vietu saņēma SIA “Rīgas piensaimnieks” krējums, bet trešo vietu piešķīra “Tukuma piena” krējumam. Sviesta konkursā zelta medaļu piešķīra “Rīgas piensaimnieka” saldkrējuma sviestam “Kārums” ar tauku saturu 82%, sudraba medaļu saņēma “Tukuma piena” saldkrējuma sviests “Eksporta” ar tauku saturu 82,5%, bet bronzas medaļu piešķīra AS “Krāslavas piens” skābkrējuma sviestam ar tauku saturu 82,5%.

Nogatavināta puscietā “Holandes” tipa siera konkursā par labāko atzīts SIA “Latvijas piens” “Holandes” tipa siers “Gouda Premium” ar tauku saturu 45%. Sudraba medaļu piešķīra AS “Cesvaines piens” ražotajam “Holandes” tipa sieram ar tauku saturu 45%, bet bronzas medaļu piešķīra “Smiltenes piena” “Holandes” tipa sieram ar tauku saturu 45%.

Reklāma
Reklāma

Šī gada konkursa komisijā līdzās LPCS vadītājam bija Latvijas Lauksaimniecības universitātes dekāne Inga Ciproviča, pārtikas drošības zinātniskā institūta “Bior” eksperti Inese Ozollapa, Daina Podskočija, Andris Rava, Pārtikas un veterinārā dienesta eksperte Una Rubīna, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Rigonda Krieviņa, diētas ārste Lolita Neimane, SIA “Maxima Latvija” Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava, SIA “RIMI Latvia” kvalitātes vadītāja Māra Tamane.

LPCS piena produktu konkurss tiek rīkots sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību “BT1”, un to finansiāli atbalsta “Valsts lauku tīkls”. Konkursa mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā un apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi ražošanā.

Kā ziņots, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2016” tika atklāta šodien un ilgs līdz 10.septembrim. Izstādi papildinās plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.