Biezpienmaize ar “Selgas” cepumiem. Viegls brīvdienas našķis 0
Sastāvdaļas 1. kārtai – 200 g “Selgas” cepumu, 100 g sviesta vai margarīna, 100 g medus. 2. kārtai – 360 g jeb 2 paciņas biezpiena, 150 g cukura un 50 g vanilīncukura, 1 ēdamkarote skābā krējuma.
Pagatavošana.
Medu ar sviestu nedaudz pakausē un samaisa ar sasmalcinātiem cepumiem.
Veidnē ieklāj cepampapīru un masu liek cepties uz 5 minūtēm 180 grādu temperatūrā.
Otrajai kārtai izberž biezpienu caur sietu, pieber cukuru, vaniļas cukuru.
Lai masa būtu vijīgāka, pieliek arī krējumu.
Uzliek pirmajai kārtai un pusstundu cep 160 grādos.