Biezpiena-zemeņu jogurta krēms ar vaniļas mērci. KONKURSA recepte 0
Kā jau ieprieksējā vēstulē vakar rakstīju, manā virtuvē ļoti iecienīti ir deserti. Šodien pagatavoju “Biezpiena-zemeņu jogurta krēmu ar vaniļas mērci.” Deserts tika gatavots kā pārsteigums!
“Biezpiena-zemeņu jogurta krēma” gatavošana
Sastāvdaļas:
200g biezpiena
100g jogurta “Baltais” zemeņu dzēriena
150g cukura
40g želantīna
Kā gatavot?
Želantīnu uzbriedina.Biezpienam veic pirmapstrādi-izberž to caur sietu,pievieno cukuru.Jogurtu lej atsevišķā trauciņā,tam pievieno ūdens peldē izšķīdinātu-atdzesētu želantīnu.Jogurta masai pievieno biezpiena masu,visu kārtīgi izmaisa,lej deserta trauciņos.Trauciņus liek ledusskapī uz stundu lai sastingst.
Vaniļas mērces gatavošana
Sastāvdaļas:
2 olu dzeltenumi
150g cukura
150g piena
Kā gatavot?
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru,vaniļas cukuru,pievieno pienu.Masu vāra ūdens peldē,kamēr tā sabiezē.Pirms pasniegšanas atdzesē.
Divu šķīvju dekorēšanai nepieciešams:
100g kivi
200g ābolu
100g pūdercukura
Kā izrotāt?
Uz šķīvja kārto dekoratīvi sagrieztus augļus,biezpiena-zemeņu jogurta krēmu,lej mērci. Augļus pārkaisa ar pūdercukuru..Labu apetīti!
Ēdiena ideju autors un ēdienu gatavoja Līga Elmere