Biezpiena žagariņi: kas var būt gardāks! 0
Sastāvdaļas
• 180 g biezpiena
• 200 g skābā krējuma
• 320 g kviešu miltu
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
• ½ l cepamās eļļas
• 80 g pūdercukura pārkaisīšanai
Pagatavošana.
Biezpienu samaisa ar krējumu un cukuru, līdz veidojas viendabīga masa (graudainu biezpienu izmaļ gaļas mašīnā).
Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Mīca mīklu, līdz tā kļūst vijīga. Atkarībā no biezpiena mitruma miltu daudzums var nedaudz atšķirties.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz pusstundu. Pēc tam izrullē 3–4 mm biezu un sagriež 3 x 6 cm lielos rombiņos. Katram no tiem paralēli garākajai malai ar nazi veic aptuveni 2 cm iegriezumu.
Vienu no romba galiem izvelk cauri iegriezuma vietai un mazliet pastiepj, līdz izveidojas žagariņa forma.
Vāra iepriekš sakarsētā eļļā zeltaini brūnus, noliek uz papīra virtuves dvieļa, lai notek liekā eļļa. Kad cepumi atdzisuši, uzkaisa pūdercukuru.