Biezpiena un maizes torte “Pārpilnības rags rožu dārzā” 0
No produktiem, ko ceļam galdā ikdienas maltītēs, var pagatavot arī pasakainas tortes. Tikai jāliek lietā izdoma un prasme.
Rīvmaizes (pirmajai) kārtai – 300 g “Lāču” kviešu rīvmaizes, 250 g sviesta, 200 g pūdercukura.
Rīvmaizei pievieno mīkstu sviestu, pūdercukuru, sajauc un klāj veidnē.
Biskvītam – 5 olas, 400 g cukura, 800 g 9% biezpiena, 220 g sviesta, 200 g skābā krējuma, 150 g kviešu miltu.
Olas saputo ar cukuru. Biezpienu samaļ, pievieno izkausētu sviestu un skābo krējumu. Olu masai, lēnām putojot, pievieno biezpiena masu, tad iesijā miltus. Iegūto masu lej uz rīvmaizes kārtas un cep +175 °C vienu stundu.
Gatavajam biskvītam ļauj veidnē atpūsties 10 minūtes, tad virspusi noklāj ar skābo krējumu. Atstāj veidnē uz sešām stundām.
Rudzu maizes biskvītam (otrajai kārtai) – 4 olas, 3 ēdamkarotes “Lāču” rudzu rīvmaizes, 1 ēdamkarote kviešu miltu, 4 ēdamkarotes cukura, vaniļas cukurs.
Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā un izcep biskvītu.
Pildījumam – 350 g sablendētu svaigu aveņu.
Sablendētas avenes uzziež rīvmaizes biskvītam, ko uzliek uz iepriekš izceptās un atdzesētās biskvīta kārtas.
Biezpiena krēmam – 500 g 9% biezpiena, 250 g saldā krējuma, 150 g cukura, vaniļas cukurs.
Biezpienu sablendē. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļu. Biezpiena masā lēnām iecilā putukrējumu. Ar šo krēmu noziež tortes virspusi.
Zemeņu mērcei – 700 g zemeņu, 300 g meža zemeņu, 300 g cukura.
Visas sastāvdaļas sablendē.
Pārpilnības ragam – tostermaizes šķēles, biezpiena krēms, avenes, zemenes.
Tostermaizes šķēles izveltnē, satin tūtiņā un uz četrām minūtēm ieliek +190 °C karstā cepeškrāsnī, lai iegūtu skaistu nokrāsu un kraukšķīgumu.
Ragu pilda ar biezpiena krēmu, svaigām avenēm un zemenēm. Torti dekorē ar ābolu rozītēm. Pasniedz ar dārza un meža zemeņu mērci.
TORTI CEPA ILVA LIEPNIECE