Biezpiena torte “Eņģeļa asaras” 2
Pamatnes gatavošana:
Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno atsilušu sviestu.
Olas sakuļ ar cukuru. Visas minētās sastāvdaļas samaisa kopā. Ieliek ledusskapī.
Pildījuma gatavošana:
Sablenderē visas pildījuma sastāvdaļas līdz vienmērīgai masai.
Suflē gatavošana:
Sakuļ olu baltumus stingrās putās, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Ja olu baltumi būs slikti sakulti, jūs nevarēsiet izveidot “asariņas”.
Izņem no ledusskapja pamatnes mīklu un izliek formā, paceļot maliņas (vēlams 24 cm lielā cepamajā formā) 0,5 cm augstumā. Virsū liek biezpiena masu.
Cep 180 grādos aptuveni 25 minūtes. Pēc tam izņem, uz virsmas uzklāj suflē kārtu un cep 10-15 minūtes, līdz kļūst zeltains. Galvenais – nepārcept.
Izslēdz cepeškrāsni, atver durtiņas un tādā veidā ļauj tortei atdzist. Suflē nedaudz nosēdīsies, neuztraucieties, tas nav briesmīgi. Pēc 40 minūtēm ņem torti no cepeškrāsns ārā un patur istabā vēl līdz pilnīgai atdzišanai. Pēc stundas pusotras radīsies “asariņas”.
Ideālā gadījumā tortei jānostāv atdzisušā aizvērtā cepeškrāsnī 5-6 stundas vai vēl labāk – visu nakti.
Recepte no alex-povar.blogspot.ru