Biezpiena torte ar persikiem. Bez cepšanas 0
Biezpiens un augļi ir lieliski kalcija un C vitamīna avoti. Lai būtu vēl veselīgāk, šajā receptē milti ir aizstāti ar musli.
Sastāvdaļas
250 g musli
150 g rozīņu
500 g mīksta biezpiena
3 olas dzeltenumi
100 – 150 g cukura
20 g želatīna
420 g konservētu persiku
50 g mandeļu skaidiņu
200 g saldā krējuma
2 ēdamkarotes medus
1 citrons
Pagatavošana.
Musli un rozīnes sasmalcina viendabīgā masā. Iegūto masu liek tortes formā tā, lai nepaliktu neaizpildītas vietas.
Olas dzeltenumus kopā ar cukuru un citrona sulu sakuļ līdz viendabīgai konsistencei. Maisījumam pievieno iepriekš izmērcētu un ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu, biezpienu un kārtīgi visu samaisa ar mikseri.
Saldo krējumu sakuļ kopā ar 1 ēdamkaroti citrona sulas, pievieno biezpiena masai, kārtīgi samaisa. Masu ielej formā un liek ledusskapī uz 1-2 stundām.
Persikus sagriež šķēlītes, nelielu daļu arī kubiņos. Persiku sīrupu sasilda, pievieno medu, vāra, līdz sabiezē.
Tortes virspusi rotā ar persiku šķēlītēm, centrā liek kubiņos saliktos persikus, pārlej ar sīrupu, bet sānus aplipina ar mandeļu skaidiņām.
Arī tortes centru rotā ar mandeļu skaidiņām, pēc tam liek ledusskapī atdzist uz 1 stundu.